Megvan az elsô PDF Nyomtatás E-mail
Írta: hakansukur   
2013. június 25. kedd, 07:04

Nah végre elkészült az elsô kép, a beköttetendô újságok elejére szánt hímzés. Ez az elsô, ha minden jól megy, akkor még jópár hímzés fog készülni ezután, hiszen nem kevés újságról van szó. És mivel ez az elsô, hát amolyan próbadarabnak tekintem, mert sajnos nem lett a legjobb. Elsô ránézésre szerintem nagyon tetszetôs lett a hímzés, és igen jól visszaadja az eredeti képet. Összesen 56 szín és kb. 15000 öltésbôl áll. Azonban közelebbrôl nézve igencsak hiányos lett...

 

A kész hímzés a bekötött könyv elôoldalán Az eredeti kép amirôl a hímzés készült
A hímzés Az eredeti kép

- A problémám leginkább a mintában az azonos színekhez tartozó öltésekkel akadt. Mivel amikor elkészítettem ezt a mintát még nem csináltam meg a színekre lebontott öltéstérképeket, így nagyon könnyû volt egy-egy öltést kihagyni illetve nem észrevenni. Késôbb vissza kellett érni, újra befûzni a színt, stb.

- A másik gondom már hímzéssel kapcsolatos volt. Elég volt egyszer elszámolnom és csúszott az egész minta. Ezt most már nem lehet észrevenni, de azért engem természetesen zavart és a csúszás akkor derült ki, amikor már esélyem sem volt - azaz esélyem volt, csak lusta voltam - visszafejteni több ezer öltést, így a minta jobb és bal oldala között egy sor elcsúszás van, de ez nem észrevehetô.

Ez lett a mintadarab, a továbbiakat már nagyobb odafigyeléssel fogom csinálni. És nagyon nagy segítség számomra, amit említettem az elôbb: a színenkénti öltéstérkép, amelyen tulajdonképpen csak egy színhez tartozó öltések szerepelnek

Na meg még egy probléma van, de ez már nem a hímzéssel kapcsolatos. A kötés nagyon szép lett, fûzött, valódi bôr, nem is ezzel van a gond, hanem a hímzés és a kötés "házasságával". Nem volt pontos elképzelésem erre vonatkozólag és így nem igazán lett jó a dolog. Nem középre került a minta és nincs is szintbe hozva a fedôlap síkjával. Ráadásul jó lett volna valamilyen egyszerû keret is a hímzés köré. De majd legközelebb:)

A lényeg, hogy számomra bejött az oldallal készített minta és meg tudtam csinálni segítségével a hímzést.

Módosítás dátuma: 2013. június 25. kedd, 07:59
 
Joomla template by a4joomla & www.gobelinminta.hu
Developed by www.webhosticon.hu
info kukac gobelinminta pont hu
All rights reserved (C)