PDF Nyomtatás E-mail
Írta: hakansukur   
2013. február 19. kedd, 12:49

Hiba van meg a weboldal a titkok menet kzben derlnek ki szmomra is:). Szval tesztelgettem az oldalt, lassan befejezem az els mintt s szeretnk jat kszteni ezrt mintkat ksztettem s feltnt egy furcsa dolog. Csinltam egy tesztkpet amely egy fehr alapon zld kriksz-krakszot brzolt, azaz sszesen kt sznt. Az elksztett mintban azonban jval tbb szn jelent meg, st a homognnek szmt zld terleten bell is feltntek a krnyezettl eltr szn tltsek? De mgis hogyan? Mirt?

Aztn kiderlt, hogy ez az egsz a feltlttt kp minsge miatt van. Ugyanis a jpg formtum kp (a legtbb ktpushoz hasonlan) tmrtst hasznl, ennek a segtsgvel lehet a kpfjlok mrett jelentsen cskkenteni. A tmrtsnek viszont az a kvetkezmnye, hogy a kp is megvltozik. A kp minsgt a jpg fjloknl egy minsg(quality) nev tulajdonsg hatrozza meg, ezt a kptalakt programokban mindenhol be lehet lltani. Neknk a legnagyobb - 100%-os minsg kell. Ekkor ugyan a fjl mrete is meg fog nni (akr jelentsen), de ezltal jval kevesebb lesz a semmibl megjelen szn ltsek szma. ppen ezrt a feltlthet fjl mretet 500 kB-ra lltottam t. Mivel mg a 100%-os minsg fjl is valamennyire tmrtett, gy abban is elfordulhatnak ms szn ltsek, de jval kevesebb, mint gyengbb mnsg kpek esetn.

Ha van egy rossz minsg kpfjlunk, akkor azt hiba mentjk el jobb minsgben, nem szmt, nem fog javtani a kpen. A minsget a kp elkszltekor kell meghatrozni, pldul a digitlis kamerk esetn a kpminsget be lehet lltani, illetve a scannelsnl is van ilyen opci. Ott kell mindig a lehet legjobb minsget vlasztani, ha ezen az oldalon szeretnnk mintt kszteni a kpbl.

Pldaknt lljon itt amivel prblgattam s az eredmny. A gyengbb mnsg mintkon szemmel is jl ltszanak a nem odaill ltsek:

Az eredeti kp A 100%-os minsg jpg kpbl kszlt minta A 75%-os minsg jpg kpbl kszlt minta Az 50%-os minsg jpg kpbl kszlt minta
Eredeti mintakp

Eredeti mintakp

Eredeti mintakp

Eredeti mintakp

Módosítás dátuma: 2013. május 02. csütörtök, 06:59
 
Joomla template by a4joomla & www.gobelinminta.hu
Developed by www.webhosticon.hu
info kukac gobelinminta pont hu
All rights reserved (C)